20 Mart 2010 Cumartesi

UEFA Çeyrek & Yarı Final Eşleşmeleri

Belkide hafta içinde en büyük sürprize imza atıp Juventus'u kupa dışına iten Fulham bu sefer Alman Wolfsburg ile eşleşti . Rubin Kazan'ı 2 zorlu maç ile geçen Wolfsburg bu kurada pek zorlanmaz . Fulham'ın Juventus'u 4-1 ile elemesi sizi yanıltmasın , 80 dk 10 kişi oynayan Juventus'un bu seneki durumunu az çok biliyorsunuzdur .. Wolfsburg Juventus'a benzemez onlarda bu sene zor dönemler geçirseler de Fulham'ı eleyebilecek güçteler hala daha ..

Sinan Bolat'ın son dakikada attığı gol ile UEFA'ya kalan Liege ise bu sene Benfica ile benim favorim . Her ne kadar ikisi de çok zorlu kuralar çekse de tipik UEFA kuraları , burdan yürüyüp finale gidebilirler .. Hamburg diğer tüm takımlara nazaran daha formda daha diri fakat ligdeki durumlarının kesinleşmemesi ise sorun yaratabilir .. Liege ise bu sene ligi biraz daha arka plana atmış gibi . Favori Hamburg olsa da tahminim Belçika temsilcisinde yana ..

ŞL'de Fransızların eşleşmesinden sonra Kupa 2'de de İspanyollar eşleşti . İlk 2 ile arasında 18 puan fark bulunan Valencia ile kupada Galatasaray'ı 90+'da bulduğu golle geçen Atl. Madrid karşılacak . Valenci her ne kadar favori gibi dursa da , her sonuca gebe bir eşleşme . Atl. Madrid ise tek galibiyetini İstanbul'da almasına rağmen UEFA'da çeyrek finale kadar ilerledi .. Madem bir tercih yapıcaz bu son istatistiğe güvenerek Madrid ..

Son eşleşme ise Benfica - Liverpool .. Ligde şampiyonluk iddaası bulunmasa da ŞL için büyük bir rekabete girmiş durumdalar . Öte yandan ŞL'de ki rezaleti telafi etmek için hatır maçları oynuyorlar UEFA'da .. Lille ve Urziceni'ye karşı oynadıkları futbolun üzerine koyamazlarsa hüsranla ayrılabilirler Portekiz'den.. Hücüm hattında ki yıldızlarıyla bu sene bol gollü maçlar çıkaran ve sürpriz sayılabilecek bir skorla Marsilya'yı eleyen Benfica bu eşleşmede de sürpriz kovalayacaktır .. Turu daha çok isteyen taraf olmalarından sebeple Benfica ..

Tahminlerimize göre yarı final eşleşmeler ;

Wolfsburg - S.Liege
Atl. Madrid - Benfica

19 Mart 2010 Cuma

ŞL Çeyrek & Yarı Final Eşleşmeleri


Bugün 6 farklı ülkeden 8 takımın katılımıyla gerçekleşti çeyrek final eşleşmeleri . Son yıllarda ki İngiliz bolluğu bu sene sadece 2 takımla sınırlı kaldı fakat diğer 2 takımlı temsilci ise Madrid , Barca ile İspanya'nın aksine Lyon ve Bordeaux oldu . Ki zaten onlarda birbiriyle eşleşti .

Eşleşmelere baktığımızda 2 Fransız takımının mücadelesi sürprize açık . Lyon şu an da ligde 5. , Bordeaux ise lider durumda . Fakat maçlar oynanana kadar tablo tam tersine de dönebilir çünkü puanlar çok yakın . Bordeaux gruplarda en çok puanı toplayan takım olarak geldi 2. tura. Olympiacos'u 2 maçta da yenerek geldiler Lyon'un karşısına. ŞL'de 7 maçtır galip geliyorlar..Öbür tarafta ise önce çeyrek finalin gediklilerinden Liverpool'u sonra da senenin en büyük sürprizini yaparak 2. los galacticos'u eleyip geldiler. Avrupa tecrübesi mi ağır basacak yoksa form mu görücez bu mücadelede. Benim tahminim tecrübe ağır basar ...

Diğer eşleşmede ise bir rövanş var '99 finalini trajedik şekilde kaybeden Bayern yıllar sonra çıktığı bu arenada son senelerin finalistini çekti . Her ne kadar ligde liderliği tekrar ele geçirmiş olsalar da Avrupa'da aynı tempoyu tutturamadılar ite kaka ilerlemeleri buraya kadar devam edecek gibi . Gönül isterdi ki Fiorentina çıkıp renklendirseydi biraz ama Robben engel oldu .. Sonuç olarak bu eşleşmede de tartışmasız favori Manchester United ..

Arsenal - Barcelona eşleşmesi ise 05/06'nın bir rövanşı. Fransa'da oynanan finali Barca 2-1 ile almıştı. Bu senede durumlar pek farklı değil . Wenger'in gençleri bir makine gibi işleyen Barcelona karşısında duramaz , içeride dışarıda Barca galibiyetiyle tamamlanmasını bekliyorum ..

Son eşleşme ise İnter açısından nispeten kolay gözükse de çok zorlu geçecek bir eşleşme . CSKA gerçekten iyi futbol oynuyor , evlerinde ki zemin ve kendilerinin alışık olduğu hava avantajını iyi kullanıyorlar . Fakat Mourinho'da İnter'de mükemmel bir sistem kurdu bu sene defansta Lucio ve Samuel ikilisinin formu şu an çok üst düzeyde , Sneijder tam bir maestro gibi takımını yönetmekte ve ileride de tipik deplasman golcüsü Eto'o ile bu sene Barca'yı eleyebilecek tek takımlar nazarımda . İki beraberlik bile çıkabilir maçlardan fakat tur atlayan İnter olacaktır ..

Tahminlerimize göre yarı final eşleşmeleri ;

Lyon - ManU
Barcelona - İnter

Gümbür Gümbür


Barca tarihinin bir sezonda en fazla gol atan adamı olma yolunda tam gaz ilerleye Messi , İnter'de düzeyli çizgisini her daim koruyan Zanetti , Münih'de başarılı bir sezon geçiren Michelis , Madrid'te milyon dolarlık adamların arasında her zaman ezilip bu sene kendisini gösteren Higuain , Cities'in kalbi Tevez , Mourinho'nun aslanları Samuel ve Milito ... Arjantinli lejyonerler Afrika öncesi tempoyu biraz artırdılar .. Uzun süre oldu Arjantin'i finalde izlemeyeli ...

TV'de Spor


20 Mart Cumartesi

13.30 Bucaspor – Karabük (D SPOR)
16.30 Frankfurt – Bayern Münich (TRT 3)
17.00 Stoke City – Tottenham (SPORMAX)
19.00 Fenerbahçe – Gaziantepspor (LİG TV)
19.30 Arsenal – West Ham (SPORMAX)
19.30 Dortmund – Bayer Leverkusen (TRT 3)
21.00 Real Madrid – Sporting Gijon (NTVSPOR)
22.00 Lens – Sochaux (KANAL A)
22.00 Palmeiras – Ponte Preta (SPORMAX)

21 Mart Pazar

13.00 Zenit – Spartak Moskova (SPORMAX)
13.30 Altay – Adanaspor (D SPOR)
15.30 Man. United – Liverpool (SPORMAX)
16.00 Milan – Napoli (NTVSPOR)
16.30 Hamburg – Schalke 04 (TRT 3)

17.00 Fulham – Man. City (SPORMAX)
18.00 Blackburn – Chelsea (SPORMAX)
18.00 Bordeaux – Lille (KANAL A)
18.30 Wolfsburg – H. Berlin (TRT 3)
19.00 Trabzonspor – Galatasaray (LİG TV)
20.00 Boca Juniors – River Plate (NTVSPOR)

22.00 Barueri- Corinthians (SPORMAX)
22.00 Zaragoza – Barcelona (NTVSPOR)
22.00 Marsilya – Lyon (KANAL A)

22 Mart Pazartesi


20.00 Bursaspor – Denizlispor (LİG TV)
20.00 Konyaspor – Çaykur Rizespor (D SPOR)

Special thanks to Aceto .

16 Mart 2010 Salı

Özlü Söz


Günümüz futbolunda artık herkes koşuyor , ama sadece klas oyuncular fark yaratıyor ..
~Gheorge Hagi


Senden başkasına da yakışmazdı bu söz usta .

Organize İşler Bunlar


Diyarbakır - Bursa maçındaki olaylardan sonraya Bursa temsilcisinin hanesine 3 puan yazdırıldı .. Sebebi ise taraftarın huzursuzluk çıkarması . Buraya kadar her şey normal . Peki 2 hafta önce Denizli'yi 4 hafta önce Trabzon'u alkışlarla gönderen de Diyarbakırspor taraftarı değil miydi ? Demek ki bu adamların damarına basılmış , sen koskoca şehre PKK damgası vurup evinde ' Pkk dışarı ' diye bağırırsan onlarda sana bildikleri gibi davranırlar . Ama onların tek suçu Diyarbakır'da olmaları , kimine göre kürt olmaları.. Bursa'da yapılan olaylar gazetelerin televizyonların spor bölümlerinde bile çıkmıyorken oralardakiler ana haber bültenlerinde ilk haber olarak verilip gazetelerin manşeti oluyor ..

Peki şimdi ne olacak ? Bursaspor şampiyon olsa bile tam 9 puan bedavadan kazanarak mı olacak ? Aynı şartlarda potadan Beşiktaş'ta gidecek Diyarbakır'a kıran kırana bir maç oynayıp orada sakat , cezalı ve 3 puan bıraksa suçu ne Beşiktaş'ın ? Sadece İstanbul'da Diyarbakırspor taraftarına sataşmaması mı ?

Sonuç olarak Bursaspor bu olaylardan karlı ve üstüne üstlük suçsuz olarak çıktı çünkü olaylardan 2-3 sene sonra hatırlanacak olan Bursa'da değil Diyarbakır'da olan olaylar .. Bu kadar rezaletin ardından keşke bu sene ligler tescil edilmese.. Ama bununda bir çözümü var merak etmeyin .. Bir senede 2 takım direk düşmemesi için , Bursaspor maçının 75 dakikası değilde , Belediye maçının 3 dakika + uzatmaları oynanacak... Ee burası Türkiye , Yılmaz Abiye selamlar ....

Haftanın Panoraması -8-



Bu haftaya 'Merhaba' derken Rusya Ligi'de bize 'Hoşgeldiniz' dedi ve ilk hafta maçları oynandı Rusya Ligi'nde..Heyecanın yüksek olduğu soğuk ülke de artık merceğimiz altında..Rus medyasına göre de favori son şampiyon Rubin Kazan..

İnter'in Serie A' da diğer rakipleriyle arasındaki puan farkını bu günler için yaptığı belli oluyor..Nitekim Mavi-Siyahlar Şampiyonlar Ligi müsabakalrı öncesi bir kaç puan bırakıyorlar rakiplerine..Bu haftada onları bozguna uğratan Catania oldu..Puan mücadelesi veren aç takımlardan Catania gözüne kestirdiği İnter'i 3 golle uğurladı..Ben bunu şahsen düşüş olarak değerlendirmiyorum..Oynadığı futbola bakılırsa Milan, İnter'in elinden şampiyonluğu alabilecek gibi durmuyor..

Robben'in inanılmaz formu Dünya Kupası yaklaşırken parmak ısırtıyor adeta..Haftaiçi Fiorentina karşısında Münih'i ipten alan Hollandalı haftasonu da lig yarışını kurtarıyım dedi..Freiburg karşısında 75. dakikaya kadar yenik oynayan Bayern maçtan 3 puanı Robben'le aldı veya Robben 3 puan verdi mi desek?!

Juventus..Juventus..Juventus..Bu takım ne yapıyor sene başından beri kimsenin içinden çıkamadığı bir soru..Artık sorunun teknik direktörlerde olamayacağı kanısına vardım çünkü bu takımın başında dünyanın en kötü teknik direktörü olsa 10. dakikaya 3-0 üstünlükle giren ve taraftarını mest edip coşan bir takımı Siena gibi bir ekip karşısında 3-3'lük beraberliğe mahkum edemez..Akıl almaz iş değil..Juventus'un bu ayıbı yüzünden de Del Piero'nun kariyerinin 300 ve 301. gollerini atması gölgelendi diyebiliriz..Roma'nın da aynı skorla puan kaybetmesi Torino ekibinin tek tesellisi..

İspanya La Liga..Sene başında izlenmesi en zevkli olucak olan lig demiştik..Yanılmışız..Az söylemişiz..Gelmiş Geçmiş en zevkli mücadelelerini izleyeceğiniz lig demeliymişiz..Real Madrid ve Barcelona her hafta bize öyle bir gol ziyafeti veriyor ki gerçekten pazartesi sabahı insan kendini futbola doymuş hissediyor..Haftaiçi oynanacak olan Devler Ligi müsabakalarıda cilası oluyor diyelim..

Bu hafta Arjantinliler birbirlerine nazire yaptı adeta..Önce Messi 'kendi çöplüğünde' hat-trick'ini yaptı sahneden çekildi, ayaklarını uzattı Higuain'i izledi..Higuain gösterisini yaptı hat-trick'ini sergiledi Messi'ye o da çekildi sahneden..Bakalım haftaya hangi şova tanıklık edicez..Ve bu şölen ne kadar devam edicek..

Haftanın Oyuncusu: Messi-Higuain
Haftanın Maçı: Genoa-Cagliari
Haftanın Takımı: Siena

P.

15 Mart 2010 Pazartesi