28 Ocak 2010 Perşembe

Neden be Mutu ?

Çok yetenekliydi .. Bir ulusun kahramanıydı .. Fakat her uyuşturucu testi pozitif çıktı .. Chelsea'ye kadar yükselmişken kokain kullandığı gerekçesiyle 7 ay ceza almıştı .. Futbola Juventus ile döndü . Sene sonunda Fiorentina yollarını tuttu .. Fakat 10 Ocak'ta takımının Bari'yi 1-0'dan gelip 2-1 yendiği maçta kanında Sibutramin tespit edildi .. Vikipedi'de de belirtildiği üzere bu madde kilo vermede , verilen kilonun korunmasında kullanılıyor .. Üstelik bu madde normal bir insan için bile tehlikeli iken bir futbolcuya neden kullandırılır ve ya neden kullanır bir futbolcu ? Bu sefer işi zor gibi Mutu'nun ..

Teşekkürler Nonda ..




Belki de Galatasaray tarihinin fiyat/performans açısından en iyi yabancısıydı .. Yedek bırakıldı , oynatılmadı asla gücüne gitmedi .. Hep çalıştı hiç ses çıkarmadı .. Ama bu sene her ne kadar yarım sezonda 16 gol atsa da attığı gollerin çoğu farkı artıran gollerdi .. Türk futbolu adına teşekkürler Nonda ..

26 Ocak 2010 Salı

Haftanın Panoraması -2-


Turkcell Süper Lig'in 18. Haftasında oynanması gereken Beşiktaş-İ.B.B maçı kar nedeniyle ertelenirken bu maçtan bir gün önce ve bir gün sonra oynanan diğer büyüklerin maçları hiçbir sekteye uğramadan oynandı..Galatasaray-G.Antep maçının oynandığı gün kar şiddetini daha da fazla arttırmıştı ama Galatasaray yönetiminin bu maçı oynatmak adına sahayı temizletmeye 24 saat öncesinden başlatması, aynı çabayı Beşiktaş yönetiminin göstermediğini net bir şekilde gözler önüne seriyor..

Cumartesi akşamı da bir intikam filmi izledik adeta..Hem de canlı canlı en dramatiğinden..Juve-Roma maçında Delle Alpi'de izledik bu Oscar'a layık filmi..Baş aktör Cladio Ranieri'ydi !..Klasik beklenen bi Juve-Roma maçı gibi Del Piero attı Totti cevap verdi arada da bir kırmızı kart gördük Juventus aleyhine..Dakika 90+2'yi gösterdiğinde Riise sadece 3 puanı getiren değil Ranieri için öyle anlamlı bir gol attı ki işte bütün filmi başlatan sahne bu oldu..Ranieri bu golden sonra adeta kovularak gönderilen Juventus yönetiminin önünde yumruğunu kaldırmadı sadece dişlerini sıkmakla yetindi ve soyunma odasına giderken de 'Bir bakışın manası bin lisanda yoktur' denilecek bir bakış attı yeteneklerini bizim tartışmayacağımız ancak Juve yönetiminin yok saydığı bu teknik adam..

Pazar akşamı her futbolseverin bir dileği oldu;'Keşke 2 televizyonumuz olsada birinde Real Madrid-Malaga maçını izleyip aynı anda İnter-Milan derbisini izleyebilseydik'..Gerçektende öyle olmalıydı bu iki maçta izlenmeliydi..Bahis severler kuponlarında üst seçeneğini işaretlemiş bol gollü bir maç olacağından emin bi şekilde geçtiler TV karşısına 36'da çıktı sahneye Madrid denince akla gelen isim, 37'de hala ordaydı..Tek başına 2-0 yaptı skoru..İkinci yarıda ise Malaga'nın ataklarını sıklaştırdığı devrede takımını 10 kişi bıraktı..Herkes bu durumu sadece tebessümle karşıladı çünkü karşınızda 2 dakikada 2 gol atıp 3 puanı getiren bir Ronaldo var..Ne diyebilirsiniz ki !..


Haftanın Takımı : İnter
Haftanın Adamı : Claudio Ranieri
Haftanın Maçı : İnter - Milan

P.

Milano Derbisi ..


Ve bütün hafta Ntvspor'da reklamlarını izlediğimiz Milano derbisi geldi çattı..Busefer o stada Guiseppe Meazza diyecektik çünkü maç İnter'in sahasındaydı kağıt üzerinde..Maç çok konuşulan Gianluca Rocci'nin düdüğüyle başladığı andan itibaren topun hakimi Milan gibi gözüküyordu ama sadece 'gözüküyordu'..10. dakikada yine İnter için yaşlı bir transfer denip eleştrilen ama Mourinho'nun hiç kulak bile asmayıp güvendiği Arjantinli Milito sahneye çıktı..Golden sonra nolduysa oldu maç öyle bir sertleşti ki W.Sneijder gibi bir ofansif ortasaha oyuncusu kırmızı kartla oyun dışı kaldı 26. dakikada..Topun üstünlüğü bu dakikadan sonra hep Milan'daydı 10 kişilik rakibinin karşısında ama Mourinho belli ki bunu istiyordu çünkü İnter az ama öz gelip Muntari'yle farkı 2'ye çıkarıp gitti..Maçın sonlarına doğru Ronaldinho'nun kaçan penaltısı ve Lucio'ya çıkan bir kırmızı kart daha bir derbide olması gereken herşeyi veriyordu bize..İnanılmaz mücadele ve hırsın gözler önüne serildiği bu derbinin en iyi özetini maç sonunda Ntvspor'un maçı anlatan spikeri Ersin Düzen 'Hayatımda anlatmaktan keyif aldığım en güzel maçlardan biriydi' diyerek yaptı..

Derbi bitti ama asıl bombalar maç sonrası açıklamalarında yaşandı herzaman sansasyonel lafları ve kendine güveniyle spekülasyonlar yaratan o adam maç sonunda Milanlılar'ı çok kızdırıcak bir cümleyle haftanın sözünü söyledi resmen..

''9 kişi kalmamız önemli değil 7 kişi kalsaydık bile kazanırdık ama 6 kişi kalsaydık kaybederdik''

Hakemle ilgili sorulan bir soruya ise;

''Hakem mi? O sizin sorununuz..Ben yabancıyım elbet bu ülkeden gideceğim ama hakemler hep sizin başınızda olucak !''..

Mourinho'yu özetleyen cümleler maç sonrası..

Fakat ayrı bir parantezde Julio Cesar'a açmak gerekir .. Son senelerde ki performansıyla Buffon'un sahip olduğu sıfatı bize tekrar tekrar sorgulatıyordu.. Ve belkide Güney Afrika'dan 'en iyi' olarak dönücek olan o olacak ..


P.

Erhan Telli ve Hayal Dünyası .



"KEWELL: Gazetelerde bu yazılanlar ne demek oluyor?
YÖNETİM: Eğer sezon sonu gideceksen, şimdi git...
KEWELL: Düne kadar beni istiyordunuz ama...
YÖNETİM: İki ay yoksun. Senin yerine transfer yapmamız gerek.
KEWELL: Sakatlanınca şimdi böyle mi oldu?
YÖNETİM: Ama sakatlığın uzun sürecek...
KEWELL: O zaman verin tazminatımı gideyim!"


O Kewell Erhan Bey , Kewell from Galatasaray ..


Dos Santos Galatasaray'da !


Jo'yu transfer ettikten sonra uçağa bindirip kendisi ülke dışında kalan Haldun Üstünel bir yeni isim daha gönderecek 1-2 güne İstanbul'a .. Dos Santos ile anlaşıldığı henüz resmi siteden yayınlanmasa da kesin olarak artık söyleyebiliyoruz .. Bu transfer ile Galatasaray'ın orta sahasında ki bolluk iyice artmış durumda .. Fakat forvet sıkıntısı devam ediyor .. Ama Dos Santos ve Keita'nın forvet oynayabiliyor olması ise Rijkaard için bir avantaj ..

Sarı-kırmızılılarda bu gelişmeler yaşanırken UEFA'da ki rakibi Atletico Madrid ise zor günler yaşamaya devam ediyor .. Maxi Rodriguez'i Liverpool'a kaptıran İspanyol ekibi bir başka oyuncusu , Kleber Santana'yı da yeni transferleri Salvio'nun yabancı sınırına takılmaması için yolcu etti ..

Lucas Neill'i Galatasaray'a satan Everton ise o boşluğu Senderos ile dolduracak ..

25 Ocak 2010 Pazartesi

Stay with us Harry ..


Son bir kaç aydır devam eden kontrat sorunu bugünlerde iyice tavan yaptı Kewell - yönetim arasında .. Sorun nedir biz bilemeyiz tabi ama ortada imzalanamayan bir sözleşme var .. Ve daha da uzuntu veren haberler .. Galatasaray yönetimi Kewell'ı göndermek istiyormuş .. Tabii ki asparagas bir haber fakat sözleşmenin dondurulması en orta karar olur .. Şöle hem sözleşmeyi dondurup hem de 2+1 kontrat imzalansan ne güzel olur be 'Daddy Cool' ..

Galatasaray taraftarlarının Kewell aşkını biraz anlıyabilmek için ek$i'de ki Harry Kewell başlığını biraz okumak yeterli .. Sadece bugün yazılanlara bir link vereyim .. Birde çok hoş video ..


ek$i'de Kewell ..