13 Şubat 2010 Cumartesi

Madrid'ten İlk Bomba

Real Madrid gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı .. Uzun bir süredir peşinde olduğu Canales'i sonunda renklerine bağladı .. 18 yaşında ki orta saha oyuncusu sezon sonunda Madrid ekibine katılacak. 2. Galacticos'tan ilk defa bu kadar ileriye dönük bir hamle geldi. İspanya'dan alabilecekleri en iyi genç oyuncuyu aldılar.Avrupa'nın en çok gelecek vadeden oyuncularından biri olması yeterince açıklıyor bunu.İleride İspanya ve artık Real için başarılı olucağı kesin.. Canales ilk La Liga maçına 5 Ekim 2008'de Osasuna karşında çıktı ve Racing maçı 1-0 kazanmıştı . Bu sene ise ligde ve kupada olmak üzere 15 maça çıktı ve 6 gol attı.Santanderli oyuncu bu transferden sonra Madrid'den senede 1.5 milyon euro olmak üzere 6 yılda 9 milyon euro alıcak ..

11 Şubat 2010 Perşembe

Az Kaldı ..

Yakındır kendi sahalarımızda da bu tarz goller yemek .. Düşünsenize Fenerbahçe'nin Kadıköy'de bu tarz bir gol ile Galatasaray'a filan yenildiğini .. TFF'ye darbe olur ....

10 Şubat 2010 Çarşamba

ALS İçin Futbol Kitabı


Geliri tamamen ALS MNH Derneği'ne bağışlanacak olan bir futbol kitabı
projesi...

Anadolu futbolunu yazan bloggerlar olarak en büyük çabamız
sesimizi duyurmaksa, sadece ama sadece Anadolu üzerindeki ilgisizliği biraz
olsun kırabilmekse; sadece blog satırlarından değil; sahaflardan, kitapçılardan
da insanlara seslenmeliyiz. Bunun için birkaç kitap yazıldı Türkiye'de, lakin
çok büyük kitlelere ses duyurulamadı, Anadolu içinse hala aynı tas aynı hamam!
İlgisizlik had safhada...

Bizler, biliyoruz ki Anadolu'da büyük bir
potansiyel, lakin büyük olumsuz koşullar var. Bu olumsuz koşullardan birisi de,
bilgisizlik. Madem takımını destekliyorsun, madem kalemine sarılıyorsun; sen de
katıl! Destek ver...

Takımına dair yazabileceğin şeyleri, insanların
ilgisini çekeceğini düşündüğün yönlerini; geçmişi, bugünü ve yarını harmanlayıp
yaz...

Sayfa sayısı konusunda bir kısıtlama olmamakla beraber, 10 - 15
civarı bir sayfa sayısı olursa iyi olur. Yazı konusu olarak belli bir kıstasımız
yok, sadece okuyanın gözünde takımın eskiden bulunduğu ve şimdi içinde olduğu
koşullar, futbolun ana şartı taraftar, oyuncular gibi futbol ögeleri canlanmalı.

Futbol bizimle güzel, futbolu güzelleştirmek de bizim elimizde!
Yazıları yollamak veya projeye dair bilgiler almak için adres:
flagg.a@gmail.com
Twitter: http://www.twitter.com/alsicinfutbol
Facebook Grubumuz:
http://getir.net/kvo

9 Şubat 2010 Salı

İstikrar ..


Efsane sağ kanatlar kimler diye sorsanız az kişinin aklına gelir ismi..Çünkü maçta çok göze batmaz, uzaktan muhteşem akılda kalan golleri yok usta golcüler gibi, 5 kişiyi çalımlayıp gol atmadı hiçbir zaman..

Bu hafta İnter maçını izlerken baktım gole dedim Zanetti taşımış topu ortaya çevirmiş, gol ..Klasik bir gol, İnter golü..Kimse 'Zanetti nasıl taşımış topu yahu' demiyor spikerler bile 'Pandev yine attı' deniyor..Zanetti çünkü yıllardır var hep var..Onun yaptığı işler üst seviye işler artık bütün izleyicilere normal geliyor ama unuttuğumuz bişey var..14 yıl çok uzun bir zaman İtalya Seri A'da yılmadan bıkmadan sakatlanmadan daha ilk günkü gibi mücadele etmek ve o İnter'in mavi-siyah çubuklu formasının üstünde çok şık duran sarı pazubandı takıyor olmak için çok ama çok uzun bir süre..Ben kendimi bildim bileli İnter'in ve Arjantin'in sağ kanadında bir Zanetti var..Herkes onu kağıdın üzerine yazıveriyor hiç düşünmeden artık bir refleksmiş gibi..

2000'den beri de Zanetti'de artık yaşlandı sözleri nasıl istemdışı olarak onun bir dinamo sağ kanat olduğu aklımıza yerleştiyse yaşlanmaya başladığıda daha tam yaşını bilmeden 'E okadar yıldır oynuoyor canım artık yaşlanmıştır' önyargısıyla söylenmeye başlandı..Menajer oyunlarında İnter'i yönetilmeye başlandığı an hemen bir sağ kanat arayışına girişilir en basitinden bir örnek..Neden? Zanetti adam yaşlandı artık..Yaşlandı mı?? Kağıt üzerinde evet..Arjantinin kalbinde Buenos Aires'te 1973'te doğdu..Tam 35 yaşını doldurdu Zanetti dile kolay !..Ve bu adam kaleci de değil defansta çakılı oynayan bir savunmacı da değil..Eğer İnter'de oynuyorsan ve bir defansın sağında yer alıyorsan hücuma yardım etmek, defansta da arkanda boşluk bırakmamak senin en önemli görevin..30'larına yeni giren bir oyuncu için bile bu zor gözükür ve yorumcular tarafından homurdanmalar başlar..Artık 30 oldu aksıyor..32 oldu 90 dakikayı çıkarması mümkün değil..34 oldu bu sene jübile..Bu adam 35 yaşını doldurdu ve bu hafta sonu bize gösterdi ki iyi bir profesyonel 30'ların ikinci yarısına kadar rahatlıkla top oynayabilir..Sağ kanadı kulvar gibi kullanıp devamlı gidip gelmek onun için çok sıradan rutin bir şey olmuş artık..Hayranlıkla izledim bir kez daha..Ama işte o bunu 15 yıldır yapıyor o yüzden kimsenin dikkatini çekmiyor Arjantinli kaptan..

Zanetti'ye hayranlığım her maçını izlediğimde daha da artıyor..Bu kadar formunu koruyan kendine iyi bakan bir futbolcu olabilir mi..? En büyük dileğim J.Zanetti maçlardan önce-sonra aynı şekilde antrenmanlarda özellikle neleri uyguluyor, nelere dikkat ediyor bunu bir kitap haline getirse eşsiz bir sağlık kitabı olur..Gerçekten ders niteliğinde bir profili var Zanetti'nin..

Zanetti tam 15 yıldır Arjantin milli takımının kaptanlığını yapmakta, 14 yıldır da İnter'in..Milli takımda 177, kendi kulübünde tam 626 maça çıkmıştır..İstikrar, bunun adı istikrardır..

Javier Zanetti hakkında özellikle bir yazı yazmak istedim bu hafta oynanan maçı izledikten sonra..Biz bütün futbolseverler bu futbol hayatının son demlerini yaşayan efsaneyi dikkatle izleyerek bunun bizim için ne kadar büyük bir şans olduğunu bilmeliyiz..


P.

8 Şubat 2010 Pazartesi

Rob Motive Olmuş Gibi

Dünya Kupası'na kadar kafasını toparlamak için Brezilyalılar arasındaki modaya uyup ülkesine kiralanan Robinho bu hafta jeneriklik bir gol ile taraftarına yeniden merhaba dedi ..

Haftanın Panoraması -4-



Bu hafta sonu Merseyside derbisiyle başladı ve hakedenin kazandığı bir maç izledik..9 kişi kalan Liverpool, Dirk Kuyt'un insan üstü mücadelesine diğer takım arkadaşlarının eşlik etmesiyle beraber sahadan 3 puanla ayrılarak kara bulutları net olarak dağıtmayı başardı..

Getafe yıllardan beri Barca'ya ters gelen bir takım..Geçen seneki maçları izleyen bilgili futbolseverler bunu zaten çok önceden tahmin etmişti..Ve öylede oldu 9 kişi kalan Barca kendilerini çok zorlayan Getafe karşısında kendi futbolunu oynayamadı yinede 3 puanı almayı bildi ancak önemli olan maç sonunda Guardiola'nın hakemle ilgili kesinlikle olumsuz bi yorum yapmayarak ustaca cevaplarla izleyenleri yine kendisine hayran bırakmasıydı..

Real Madrid lider değil ama ona rağmen rekora koşuyor..Sahasında oynadığı 11 maçıda çok net skorlarla kazanan Madrid ekibi bıkmadan usanmadan Barca'yı kovalıyor..Geçen haftada 19 yıldır yenemediği artık bir tabu haline gelen Deportivo'yu mağlup etmişlerdi..Peki bu seri Bernebau'da ki Barca maçına kadar mı sürecek..?

Açıkçası İnter artık şımarmaya başladı..Onlara artık çok net 'şampi..' diye başlık atmayarak 'Şampiyon' İnter demek istiyorum..Takım zaten artık tam bir makina düzeninde olmuş..Aksayan tek bir nokta yok..İstedikleri zaman tempo,gol,top tutma herşeyi yapıyorlar rakip kim olursa olsun..Bence fazla söze yok 2009-2010 Seri A şampiyonu İnter..

Chelsea'de İnter'in İngiltere'de ki versiyonu..37 maçtır kendi sahalarında yenilmiyorlar birkere..Arkalarından onları takip eden rakiplerini tek tek yenerek onları yarış dışına atıyorlar..Bu haftada Arsenal'a kurşununu sıktı Ancelotti'nin takımı..Wenger gençleriyle beraber avrupa kupalarına katılma mücadelesi vericek artık..Başarılar diliyoruz..


Haftanın Takımı : Chelsea
Haftanın Adamı : Javier Zanetti
Haftanın Maçı : Köln - Hamburg


P.

7 Şubat 2010 Pazar

Basic Football 101



"Hakemler hakkında konuşmak sadece zaman kaybıdır. Önemli olan kazanmaktı , kazandık . Geçtiğimiz yıl kazandığımız 6 kupayı da bu hakemler görev yaparken kazandık. Beni sahada 10,9 veya 8 oyuncumuzun kalması ya da aleyhimizde 3 penaltı verilmesi ilgilendirmiyor. O zaman 4 gol atmamız gerekir."

~ Josep Guardiola

2010'a Gidenler ve Gitmesine İzin Verilmeyenler


Her pazar tartışa dursun bizim büyük(!) futbol dehalarımız , sürekli eleştirsinler santimlik ofsaytı vermeyenleri , 20 metreden çizgiyi görmeyenleri .. Hani şu sürekli ezbere bildiğiniz kurallarından bahsettiğiniz başkanı Fransız olan Fifa ise Martin Hansson'ı gönderiyor 2010'a .. Tek bir kararıyla koskoca ülkeyi 2010'dan eden Martin Hansson ..

Diğer hakemler ve Henry'nin geçerli sayılan golü ;

-Halil İbrahim Al Hamdi (Suudi Arabistan)
-Ravşan İrmatov (Özbekistan)
-Subkiddin Muhd Salih (Malezya)
-Yuiçi Nişimura (Japonya)
-Muhammed Benuza (Cezayir)
-Koman Coulibaly (Mali)
-Jerome Damon (Güney Afrika)
-Eddy Maillet (Şeyseller)
-Joel Aguilar (El Salvador)
-Benito Archundia (Meksika)
-Carlos Alberto Batres (Guatemala)
-Marco Rodriquez (Meksika)
-Olegario Benquerenca (Portekiz)
-Massimo Busacca (İsviçre)
-Frank de Bleeckere (Belçika)
-Martin Hansson (İsveç)
-Viktor Kassai (Macaristan)
-Stephane Lannoy (Fransa)
-Roberto Rosetti (İtalya)
-Wolfgang Stark (Almanya)
-Alberto Undiano Mallenco (İspanya)
-Howard Webb (İngiltere)
-Michael Hester (Yeni Zelanda)
-Peter O’Leary (Yeni Zelanda)
-Carlos Amarilla Demarqui (Paraguay)
-Hector Baldassi (Arjantin)
-Jorge Larrionda (Uruguay)
-Pablo Pozo Quinteros (Şili)
-Oscar Ruiz Acosta (Kolombiya)
-Carlos Simon (Brezilya)

Grup 'Gurbetçiler' ve 2012


Ne başımızda bir teknik direktör ne iskelet bir kadromuz var .. Ama her kura öncesi , her turnuva öncesi çok umutluyuz .. İşte böyle bir milletiz . Sheva'nın elleriyle belirlendi 2012 öncesi kaderimiz .. İlk tuttuğu toptan çıktık gittik A grubuna , seri başını görmeden gurbetçilerimizi gördük grubun her takımında seyirci sorunumuz yok dedik .. Belçika , Kazakistan , Azerbaycan vardı her 2 turnuvada bir olduğu gibi .. Bir de yeni bir isim katılmıştı ekürimize Avusturya . Genç ve Salzburg ile Avrupa'da çıkış yakalayan Avusturya .. Ekrem Dağlı Avusturya .. 1. pottan ise yine bir gurbet ülkesi geldi Almanya .. 1. torbada ki en uygun takımdı bize göre .. Rusya ve Hırvatistan diğerlerine göre daha kolay gözükse de deplasman sorunumuz olacaktı , Almanya ile o da ortadan kalktı .. Tek sorun şu an da tabii ki de çıkmak , çıkmamak değil .. Önce bir teknik adam bulmalıyız başımıza .. Belki de şimdi daha net bir tercih yapabileceğiz hem bizim açımızdan hem de gelecek kişi açısından rotamız planımız çizildi gün itibariyle ..

Diğer gruplarda ise İngiltere'nin olduğu G grubu en zorlu görünen grup 2.lik için büyük bir rekabet olacak .. G'den hemen sonra H grubu da alevli gruplardan Portekiz'in şu durumu ile favorisi bile belli değil bu grubun .. Portekiz'in deplasmanları 0'ın altında Danirmarka , Norveç , İzlanda .. İrlanda'nın 2010 hayal kırıklığından sonra grubu biraz daha 'lokum' aynı performans ile bu sefer geleceklerdir Polonyo ve Ukrayna'ya .. İrlanda demişken Fransa ise Domenech'in yokluğunda rahat çıkar gruptan .

Yine de her şey 2010 Güney Afrika'dan sonra yeniden şekillenebilir ..