22 Ocak 2010 Cuma

Biri THY'yi Durdursun !


Geçtiğimiz haftalarda dünya devi Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk anlaşmasını 9Milyon € karşılığında yaptığını duyurmuştu THY..Ve bizde bu haberi kalemimize almıştık..Bugün BBC'nin haberine göre THY artık uluslararası adıyla 'Turkish Airlines' İngiliz devi Manchester United ile de sponsorluk anlaşması yaptı !..Sözleşmenin detayları henüz açıklanmazken ve hazır Jo , Dos Santos haberleri dönerken bu önemli sansasyonel anlaşmaları bitiren yöneticilerden biri de Haldun Üstünel mi acaba diye düşünmekten kendini alamıyor insan.. :)

P.

18 Ocak 2010 Pazartesi

Milli Gururumuz THY ...


Türkiye adına 2 sevinç verici olay sonuçlandı bu hafta .. İlk baş çok önceden alınan bir ünvan tescillendi İstanbul'da .. Tarkanlarla Nillerle kutlandı bu büyük zaferimiz(!) Artık bir kültür başkentimiz vardı .. Tabii bu ödülde diğer aldığımız ödüller gibi ikinci sınıftı ..

Bence asıl önemli olana ise THY imzasını attı . Son 3 yılda büyük yatırımlar yaptıkları reklam sektöründe Golden Shot yaptılar adete Barça ile . Kevin Costner ile başlayan bu süreç Barça ile devam etti . Kim bilir belki 2018 Dünya Kupasına'da sponsor olurlar :)

Bir çok Türk gibi bende çok gururlardım bu görüntülerle .. Önce skorboardta gözüktü THY , ardından saha içi reklam panolarında . Ve belki de en güzel görüntü maç başlarken oluştu koridorun sonunda bir THY tüneli . Barça maçlarının Dünya'da kaç ülke tarafından naklen verildiğini belirtmeme gerek yok heralde ?

Transfer Piyasası


Bu sabah La Gazzetta dello Sport manşetten verdi haberi .. Olympiakos , Napoli'den Arjantinli orta saha oyuncusu Jesus Datolo'yu yarım sezonluguna kiraladı .. Bazı kaynaklarda 4.5 milyon euro gibi bir fiyat yazılsa da İtalyan basını bir fiyata yer vermedi .. Eğer bahsedilen fiyat doğruysa Yunanlılar çıldırmış olmalı ..

Öte yandan geçen sene Rusya'da yaşam şartlarına alışamadığını belirten ve Palmeiras'a kiralanan Vagner Love , tekrardan bir başka Brezilya kulübü Flamengo ile anlaştı .. Rus ekibiyle UEFA Kupasını kaldırdığı dönemde Avrupa'nın gündemine oturan futbolcu gelen teklifleri ret edip takımda kalmıştı ..

Bir başka Twitter gazisi Babel ise gözdn çıkarıldı ! Hücum bölgesindeki eksikliklere rağmen yinede kadroya giremeyen Babel , Twitter üzerinden Rafa'yı eleştirince topun ağzına kondu .. Torres'in sakatlanmasıyla geçici forvet arayışına giren Liverpool bu oyuncuyu takaslarında kullanmayı düşünüyor .. Fakat ilk teklifi Sunderland tarafından rededildi .. Kırmızı Beyazlı ekibe Kenwyn Jones'a karşılık Babel'i öneren Liverpool yönetimi eli boş döndü . Galatasaray ile yazılmaya çizilmeye başlanır Hollandalı ..

Medyada kelepçeli sex skandalları çıktıktan sonra iyice gözden düşen Kazım'ın ise Toulouse'a kiralık gitti. Sorunlu yıldızın sezon sonuna kadar kiralandığı ve 4 milyon euro satın alma opsiyonunun olduğu Fransız kulübünden bildirildi ..

Bir başka adı Galatasaray ile anılan - en azından bizim medyada - Mısırlı yıldız Amr Zaki ise Hull City'e kiralandı .

Haftanın Panoraması


Bu hafta EPL’de ve Dünya’da en çok konuşulan Chelsea’den geldi .. Drogba , Essien ve Kalou’dan yoksun ağırladıkları Sunderland’i 7 gol ile geçti ve haftanın takımı oldu Avrupa’da .. Geçen sene Hiddink’in gelmesiyle farklı bir havaya bürünen Chelsea bu senede tam gaz devam ediyor .. Geçen sene beklide Barça’yı zorluyan tek takımdılar .. Bu senede ligte ManU’yu zirveden indirdiler .. Tabii ki de Ronaldo faktörü etkili olsa da Chelsea’nin inanılmaz performansı da göz ardı edilemez ..


Her ne kadar kötü performansı son 1 ayda düşmüş olsa da , bu hafta dibe vurdu Beşiktaş .. 7 maçtır kazanamıyorlar , bariz bir gol sorunu yaşıyorlar , tribün – yönetim arası iyice açıldı .. Ve dün akşam son dayanakları olan , 4 senede 3 kere aldıklar Türkiye Kupasına da veda ettiler .. Manisa , İBB , Kasımpaşa ve Konya Şekerspor’un bulunduğu grupta şu anda puansız durumda sonuncular .. Önce Manisa ardından Kasımpaşa ve dün gecede İBB’ye yenildiler . Yakında başkanlık seçimleri var .. Bakalım Beşiktaş’ta neler değişecek ..

Geç parladı yıldızı..Dergiler boy boy posterlerini verdiğinde yaşı 27'ydi..Fiorentina'da 67 maçta attığı 47 golle tavan yaptı adeta..Sonra takibi 15 milyon € karşılığında bir dev olan Münih yolları derken şimdi ülkesinde Toni..32 yaşında kafa olarak bitik durumda olan bir forvet Roma'da ne yapar sorularının daha mürekkebi kurumamışken bugün attığı 2 golle herkese sus işareti yaptı 'Dev' Forvet.. Belli ki ikinci yarıya Roma formasıyla damga vurmaya ve adını yeniden gol krallığında üst sıralara yazdırmaya hazırlanıyor bu adam..


Emektar futbolcular kervanından geçip genç yaşında efsane olduğu takımın başına geçmek artık klasik birşey oldu tüm teknik adamlar için..Klüplerde zor zamanlarında direk bu oyuncularına sarılıyor ligimizde de olduğu gibi..Ama bu çoğunlukla hüsranla sonuçlanıyor..En taze örneği Juve'nin efsanesi Ciro Ferrara..Geçen hafta kendisini Rocky'e benzetip koltuğunun sallandığını kabul ederek dikkatleri üzerine çeken Ciro takımıyla duygusal bir konusma yaparak onları motive ettiğini belirtmişti..Bu aşı haftaiçi Napoli karşısında gelen 3-0'lık galibiyetle tuttu gibi gözüktü ancak bugün Chievo deplasmanında oynanan mahkum oyunun faturası Ferrara'ya kesilebilir.


Ve yine gelenekleşecek bir bölüm olan " Haftanın Enleri "


Haftanın Takımı : Chelsea

Haftanın Oyuncusu : Ronaldinho
Haftanın Maçı : Sivas – Giresunspor

17 Ocak 2010 Pazar

He Came Back !


Normal de bu hafta başlıyacağımız ve devamlı hale getireceğimiz pazartesi yayınlanacak olan Haftanın Panaroması'nda paylaşmamız gereken bir olaya ayrı bir parantez açmak istiyorum .. Ronaldinho Gaucho de Assis Moreira .. Milan'a gittikten sonra 28 yaşında söndü , bitti denilen Brezilyalı son aylardaki kıpırdanmayı bugunkü performansıyla taçlandırdı .. Camp Nou'da alışkın olduğumuz performanslarından kareler sundu bize ekran başında .. Siena'yı attığı 3 gol ile yıktı Roni .. Güney Afrika'da ben de varım dedi ...