5 Şubat 2010 Cuma

Doktor Bu Ne ?


Gençler bunun adı futbol .. Tamam kendinizi göstereceksiniz , extra primi var , Anadolu takımları yükselişte falan filan da böle yükselcekseniz hiç yükselmeyin .. Karşınızdaki de futbolcu onu geçtim o da bir insan .. Tamamen futbola aykırı hamleler ikisi de .. Bir kere topu kontrol eden ayak değil kırmaya çalıştıklarınız .. Dün Jo bugün Uğur .. Biri 3 hafta biri sezonu kapattı .. Bu şartlar altında büyüklerin işi zor ..

İyi ki Doğdun !


44'ünü doldurdu bugün .. Bu ülkenin en güzel spor hatıralarının baş aktörü , ' commandante 'si ..

İyi ki doğdun , iyi ki bize bu geçmişi yaşattın Hagi ..

4 Şubat 2010 Perşembe

Joga Bonito ?


' Güzel Oyun'un en büyük destekçilerinden Cantona :)
Tek suçu ceza için hakemi beklemez , kendi keserdi ..

3 Şubat 2010 Çarşamba

Efsane Geri Döndü


" Hayrettin yapma .. "
" Hayrettin için kolay bir toop ve gooool ! .. "
" Top Hayrettin'in kontrolündeee direkten dönüyor ! .. "

Gibi spiker haykırışlarıyla yer etti hayatımız da o .. O kadar ilginç bir adamdı ki Türk futbol tarihinin en efsane gollerinde hep o vardı .. Ama ona yine de kimse bir şey diyemezdi herkes tarafından sevilirdi Hayrettin Demirbaş .. Çünkü hiç bir zaman kötü niyeti yoktu onun .. Devler Ligi gibi bir show formatında bile Tanju'ya soyunma odasın da sorardı " Beni affettin mi ? " diye .. İşte böyle şeker bir adamdır Hayrettin Abimiz .. Şimdilerde Türk futbol tarihine tekrar adını yazdırmaya hazırlanıyor .. 3. lige çıkma mücadelesi veren Niğdespor ile anlaştı .. Fakat yaşıtları gibi antrenör ve ya yönetici olarak değil , lisanslı kaleci olarak ! Hayırlısı olsun her iki taraf içinde :)

Postun sonu gene Hayrettin Abiden gelsin .. Sergen'den yediği bir gol sonrası ;


" kireç buz tutmuştu
sahaya sis inmişti
rüzgar ters esmişti
top fizik kurallarına aykırı bir açı aldı...kısmetsizlik... "

Fizik kuralları nedir ki be abi senin için ? :)

Ne Uçakmış Be ...





" ..sabah otelde ergün abi odama geldi, yüzü bembeyaz. Rüyasında dişlerinin ağzına geldiğini görmüş. Bende takip ederim rüya yorumlarını, eyvah dedim toplu ölüm! beni sardı bir korku.

Uçağa bindik, gidiyoruz... Bir anda uçak türbülansa girdi, düşüyoruz artık...Uçağın burnu aşağıya doğru kesin çakılıyoruz .. Hostesler ağlıyor, hostes dediğin ağlar mı ya ? Bunlar ağlıyor .. Arkadan Arif Abiler bağırıyor "speak lan kaptan" diye... Topu topu bildiğim 4 dua var zaten, okuyorum okuyorum başa dönüyorum. en sonunda baktım önümde Hakan Şükür var. Allah'ım dedim, Hakan Şükür'ün ettiği bütün dualara katılıyorum..
"

2 Şubat 2010 Salı

Dalya Dedi

Wayne Rooney henüz 24 yaşında İngiltere Premier gibi dünyanın en kaliteli ligi olarak gösterilen bir platformda pazar günü Arsenal'e attığı golle 100 gol barajına ulaştı..Bu sezonki üstün performansından sonra şimdi Rooney'nin Premier Lig'in 35 gollük rekorunu kırıp kıramayacağı tartışılmaya başlandı..Rooney'nin şuan 20 golü bulunuyor..Bu konuda neredeyse bütün spor sayfalarında anketler düzenlenmeye başladı ve küçük bir not olarak düşüyorum takipçiler Rooney'nin bu performansını ikinci yarı sürdüremeyip 26-30 gol arasında kalıcağını düşünüyor.. Bir başka ilginç nokta ise geçen sene gol kralı Anelka 19 gol ile kral oldu ve henüz ligin bitmesine tam 14 hafta var !


P.

Taçsız Kral ..


1936 yılında bugün İzmir'de gözlerini açtığında milyonların kalbinde taht kurup öldüğünden yıllar sonra bile hala doğan çocukların isminin 'Metin' konulacağını nasıl tahmin edebilirdi ki 'Taçsız Kral'..

Galatasaray forması giyen en değerli isim tartışmasız Galatasaray camiası için..

Bugün Metin Oktay'ın doğumgünü..Onun hakkında bloga yazı yazmadan olmaz diye oturdum bilgisayarın başına ama onun hakkında yazmak okadar zor ki..

Hangi birini yazıcaksınız ki bu efsanenin anılarından, hangi sözünü, hangi hareketini, hangi golünü, hangi başarılarını..hangi 'taç'larını !

İnanın çok zor onu kaleme almak..Tek diyebiliceğim 2 Şubat 1936 gününe şükürler olsun şükürler olsun şükürler olsun..
Son olarak şu güzel beste bugün gün boyu dilimden düşmedi..

Taçsız Kral Metin Oktay
Tek Aşkıydı Galatasaray
Senin Gibi Cimbomlu'yu
Unuturmu Bu Taraftar...

İyi ki Doğdun..


P
.

Robinho Eve Döndü

Robinho 3 sezonda 131 maçta 76 gol attığı Santos'a sezon sonuna kadar kiralandı .. Devre arasında Galatasaray'ın da ilgilendiği futbolcu vatandaşları Vagner Love , Adriano gibi ülkesinde Dünya Kupasına hazırlanmaya başladı .. Vila Belmiro'da 10 bin kişi karşıladı Robinho'yu .. İlk baş helikopterle sahaya indi , ardından Pele ile tribünleri selamladı ..

El Tacon De Dios v.2

Bu hafta Guti'den sonra bir topuk vak'ası daha gerçekleşti Avrupa sahnesinde .. Bu sefer yer Roma Olimpiyat Stadı , baş aktör Stefano Okaka Chuka .. Gider ayak yaptı kıyağını , önce Roma'ya 3 puanı getirdi sora attı kendisini sezon sonuna kadar Fulhamlı yapan imzayı ..


*Tanrı'nın Topuğu

1 Şubat 2010 Pazartesi

Tribün Tepkisi

Beşiktaş taraftarı dün gerçekleştirilen seçimlerden çıkan ismin yine yeniden Yıldırım Demirören olması sebebiyle büyük ve iddialı bir tribün hareketi başlatmak üzere .. ekşibeşiktaş blogundan yayınlanan protesto ;


Biz Beşiktaşlıyız
Sizin Olsun Oyunuz
Cuma 20:15'te
Kutlayın Artık Biz Yokuz


Var Mısınız
Yokluğunuzu Hissettirmeye..?

Bir Beşiktaş taraftarı tarafından samimiyetini, aşkını ortaya koyan tüm Beşiktaş taraftarına çağrıdır; bulunduğumuz tribünleri 15. dakika itibariyle terk ediyoruz.

Kapalı Tribün: Eski Açık Tarafında
Eski Açık 1: Kapalı Tribün Tarafında
Eski Açık 2: Numaralı Tribün Tarafında
Numaralı: Bireysel
Yeni Açık: Kapalı Tribün Tarafında yer alıp çıkışa yönelebilirler.


Haftanın Panoraması -3-


1 aydır devam eden Afrika Uluslar Kupası dün Gana-Mısır finaliyle son buldu..Mısır bu kupayı üst üste 3. kez kazanan ilk takım olarakta tarihe geçti..Bu 3 şampiyonlukta da takımın kaptanının Ahmed Hassan ise bu turnuvada en iyi oyuncu seçilirken , Essam El-Hadary turnuvanın en iyi kalecisi seçildi ..Mısır'ın golünü turnuvada 5 gol ile gol kralı olan Gedo kaydetti..İlgi çekici bir başka detay ise Mısır bu 3 kupayı kazanırken aralarda oynanan hiçbir Dünya Kupasına katılamadı .. Ve Avrupa klüplerinin bir an önce bitmesi içi duacı olduğu bu turnuva sona ermiş oldu..

Juventus'ta beklendiği gibi Ciro Ferrara'nın görevine son verildi ve yerine İtalyan futbolunu iyi bilen ve bir zamanlar belasının Fatih Terim olduğu Alberto Zaccheroni getirildi..Juve yönetimi bu kararıyla sadece kısa vadede takımı avrupa kupalarına götürebilcek bi teknik adam aradığını göstermiş oldu..Zacc ise ilk maçında Juve'yi kendi evinde Lazio beraberliğinden kurtaramadı..

Guti. Haz..Bu adamdan bu hafta bahsetmeden geçersek kendimize küfür etmiş oluruz..Marca Tanrı'nın Topuğu olarak çıkardı manşetlere onu .. Aklım hala daha almıyor o topuk pasını..O harekete asist denmez o bambaşka bişey..Orda onu nasıl düşünürsün tam da arkanda olmayan çarprazda kalan Benzema'yı nasıl görüp o pası oraya koyarsın be adam !..Bence tartışmasız haftanın adamı..Tek bi pasla haftanın adamı seçilirmi? Evet seçilir . Postun sonunda videoya ulaşabilirsiniz ..

Ve son olarak , transfer dönemi sonlandı bu hafta .. Son hafta yine hareketli geçti .. Öncelikle Galatasaray'a değinelim .. Jo , Neill ve dos Santos'un yanı sıra 2 de ülke içinden transfer gerçekleştirdi Sarı Kırmızılılar fakat sene sonunda resmi imzalar atılacak ..Kayseri kaptanı Ali Turan ve Altay'ın '92 doğumlu yıldızı Musa Cağıran sene sene sonundan itibaren Galatasaray forması giyecek isimler .. Birde yuvadan ayrılan vardı Galatasaray'da .. Konya'da attığı golün ekmeğini yıllarca yiyen Aydın opsiyonlu biçimde Eskişehir'e kiralandı .. Rıza Hoca eşliğinde yeniden doğmasını diliyoruz .. Ankaragücü ise haftalardır uğraştığı 2 isimle imzaları attı.. Rothen ve Geremi Gökçeklere hayırlı olsun ..İtalya'da ise Crespo yuvaya döndü . Acquafresca Genoa'ya , Nicola Amoruso'da Atalanta'ya gitti .. Genoa Atalanta ve Parma golcülerini değiştirdi özet olarak .. Mancini ise şehrin diğer tarafına kırmızılılara gitti .. Mancini'yi gönderen İnter ise Parmalı Mariga'yı renklerine bağladı son günde .. 23 yaşındaki yıldız İnter'de 17 numarayı giyecek . İnşallah bu seneki sakatlıklarını yaşamaz bir daha Kenyalı ..Sene başında büyük paralara Barcelona'ya gelen Fm severlerin yıldızı Keirrison ise sene sonuna kadar Fiorentina'ya gitti ..

Bir not : Geçen günlerde kafasından vurulan Paraguaylı Cabanas'ın ise Azrail ile savaşı devam ediyor ..


Haftanın Takımı : Mısır
Haftanın Adamı : Guti
Haftanın Maçı : Serie A gibi bir ligte daha şimdiden İnter'i şampiyon ilan eden Milan - Liverno maçı
Ve Guti ..