14 Ocak 2010 Perşembe

Kara Büyü .. ?


2004 yılında Liverpool'un başına geçti Rafa Benitez..Premier Lig'e geldiği sene ilk 4'e girerek Devler Ligi kapısını aralamıştı..2005'te İstanbul'da oynanan o efsanevi finalle adını takımıyla birlikte hafızalara kazıttı adeta..Ama bu sene işler onun için pek iyi gitmiyor.İlk baş yıllardır tek garantisi olan Şampiyonlar Liginde daha ileri gidemediler.Hele ki bu hafta resmen üzerinde kara bulutlar dolaşıyor İspanyol teknik adamın..Dün akşam FA Cup'a dramatik bi şekilde Reading'e karşı elenen Liverpool'a bugün doktorların verdiği haberlerle bir büyük darbe daha geldi.Öyle ki Liverpool takımının 2 temel direği diyebiliceğimiz Fernando Torres 6 hafta , Steven Gerard ise 2 hafta sahalardan uzak kalacak..Yossi Benayoun'un 1 hafta sürecek sakatlığıda cabası..Zaten kulübün yabancı sahipleriyle anlaşamayan Rafa'nın sonu pek hayırlı değil gibi . Geçen sene İngiltere'de Rafa Benitez'in kontratı üstüne açılan bahislerin yeniden gündeme gelmesi yakındır .

Bu tabloda zaten kötü çizgisini sürdüren Liverpool'un nasıl sonuçlar alacağı merak konusu..

Kolay Gelsin Rafa !

P.

Hoş Geldin P.


Bu günden itibaren can dostum güzel insan Yaman ile bloğumu ortak kullanmaya karar vermiş bulunmaktayım . Kendisinin yazılarını kod adi olan P. ile yayınlayacağız :) Arkadaşıma yayın hayatında başarılar diliyorum .

13 Ocak 2010 Çarşamba

Yıldız Savaşları v2


Galatasaray'da geçen sene başlıyan yıldız transferleri bu sene Elano ve Keita ile devam etti .. 2010 Dünya Kupasında boy göstermek isteyen yıldızlar bir bir oynuyabilecekleri takımlara giderken Galatasaray'da kapabildiğini kapmaya çalışıyor .. Son bomba ise van Nistelrooy . Bugün gündeme AS kaynaklı haberle düştü . Habere göre Stoke City ile rekabet içinde Galatasaray bu transferde . Transfer gerçekleşirse Galatasaray , Hollandalıya bu hazirana kadar 1.6 , önümüzde ki 2 sezon içinde 6.4 milyon vericek . Yani 2.5 senede 8 milyona malolucak bu transfer Sarı-Kırmızılı ekibe.. Rijkaard bu transfer gerçekleşirse napmayı düşünüyor bilemeyiz ama , ya 4-3-3 sevdasından vazgeçicek , ya Baros'u kanata hapsedip huzuru kaçıracak ya da hiç düşünmek istemiyeceğimiz bir şekilde 2'sinden birini kenarda oturtacak. Fakat kulübeyi ısıtmak için de 8 milyon biraz fazla .

Bir başka haber ise
fifa.com kaynaklı . Sene başında transferi için çok uğraşılan fakat başarılamayan Lucas Neill için tekrar devrede Haldun Üstünel . İngiliz ekibine yaklaşık 1 milyon euro önerildiği ve teklifin Everton tarafından düşünüldüğü yazıyor . Bu transfer Galatasaray savunmasını toparlamaya yeter gibi duruyor . Fakat yabancı sorunu doğacak gibi . Linderoth banko , plase ?

Frey Ada Yolcusu


Manchester United sezon başında 1 sene daha devam kararı aldıkları kaleci van der Sar'ın eşinin hastalanması üzerine Hollandalıya süresiz izin vermişti . 1 sene daha devam kararı alan van der Sar ise karısının hastalığının ciddiyeti üzerine yeniden bir kariyer planlaması yapabilir . Haber La Gazzetta dello Sport'tan , Frey'in menejeri yaptığı açıklamada Kırmızı Şeytanların oyuncuyla ilgilendiğini doğruladı . Bahsedilen para 2.5 milyon pound. Sahi şu bizim Leo Franco ile De Santis'in maliyeti ne kadardı ?

11 Ocak 2010 Pazartesi

İmza Uğursuzluk Getirdi


Transfer döneminde dev takımların transfer listesinde ki Ezequiel Lavezzi haftaiçi kulubüyle olan sözleşmesini 2015'e kadar uzatmıştı . Fakat genç oyuncu yeni sözleşmesinin ardından çıktığı ilk maçta sakatlandı . Sol dizinde yaşadığı problemden ötürü 4 hafta sahalardan uzak kalıcak Arjantinli .

Fazla Söze Ne Hacet ?

Daha başlamadan futbol dünyasını yıkan bir olayla gündeme gelen Afrika Uluslar Kupası'nın açılışı da bir o kadar olay oldu .. Kupaya ev sahipliği yapan Angola ilk maçında Keitalı Kanouteli Mali'yi ağırladı .. Daha önce hazırlık maçlarında 4-0 boyun eğdiği takıma karşı 36' ve 42'. dakikalarda gelen gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattılar .. 2. yarının başlarında Mali oyuna denge getirsede 2 penaltı ile 74'te skoru 4-0 yaptı ve farka koştu Angola .. Bu golden 4 dakika sonra kaleci Fernandez'in inanılmaz hatasını affetmeyen Keita 4-1'e getirdi skoru . Asıl olaylar bundan sonra gelişti ve son 3 dakikaya 4-1 önde giren ev sahibi maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı .. Bu dramı anlatan tek cümle ise Angola teknik direktörü Manuel Jose'den ;

"Uzun kariyerimde yaşadığım en büyük acılardan biriydi ve skor berabere bitse de mağlubiyet gibi yaşadık."

Fenomen



"87. dakikada Milan ve Juventuslular çok mutluydu. (Inter-Siena: 2-3) 89'da da keyifleri yerindeydi. (3-3). +91'de (4-3) bence Milano ve Torino'da çok televizyon camdan dışarı atılmıştır."

Mourinho bir kez daha evinde mağlup olmaktan son anda kurtuldu .. Çekirge 2.ye zıpladı ve rekoru 128'e çekti Şubat 2002'den beri çalıştırdığı hiç bir takımla evinde yenilmedi Portekizli ..
65. dakikada 3-2 öndeyken Siena üstadında dediği gibi Juventus ve Milanlılar umutluydu ertesi gün galip gelen çok büyük bir avantay elde edicekti fakat 88' ve 90'+1 de gelen gollerle İnter puan farkını korudu ve bugun oynanıcak maçı tamamen anlamsız kıldı ..


10 Ocak 2010 Pazar

Play !

Bırakamadım bir türlü ve bir elin parmağını geçmeyen hayranlarımın tekrar karşısına çıkmaktan mutluluk duyuyorum .. :)