27 Şubat 2010 Cumartesi

Hizmette Sınır Yok ..



Burası Real Madrid :)

TV'de Spor


Bu hafta futbol dolu bir hafta olacak iyi seyirler ..

27 Şubat Cumartesi


14:45 Chelsea-Man City / Spormax
14:00 Bursaspor-Sivasspor / Lig TV
16:30 Mainz-Bremen / TRT 3
17:00 Watford-Newcastle / Futbol Smart
19:00 Kayserispor-Beşiktaş / Lig TV
19:30 Stoke City-Arsenal / Spormax
19:30 Leverkusen-Köln / TRT 3
21:00 Tenerife-Real Madrid / NTV Spor
22:00 Montpellier-Rennes / Kanal A
23:00 Barcelona-Malaga / NTV Spor

28 Şubat Pazar


00:30 Santo Andre-Portuguesa / Spormax
13:30 Ajax-Ultrecht / Futbol Smart
13:30 Karabükspor-Konyaspor / D Spor
14:30 Rangers-Celtic / Euro Futbol
15:00 İstanbul BŞB-Fenerbahçe / Lig TV
15:00 Tottenham-Everton / Spormax
15:30 PSV-RKC Waaljik / Futbol Smart
16:00 Milan-Atalanta / NTV Spor
16:30 Hannover-Wolfsburg / TRT 3
17:00 Liverpool-Blackburn / Spormax
17:00 Aston Villa-Man United / Kanal A (Carling Cup Finali)
19:00 Galatasaray-Kasımpaşa / Lig TV
19:30 B.Munih-Hamburg / TRT 3
22:00 Santos-Corinthians / Spormax
22:00 PSG-Marseille / Kanal A
22:00 Atletico Madrid-Valencia / NTV Spor
22:15 Sporting Lizbon-Porto / Futbol Smart


Special thanks to Aceto .

23 Şubat 2010 Salı

Ayıbın İspanyolcası


Daniel Gonzalez Güiza.. La Liga gol kralı sıfatıyla geldiği Fenerbahçe'de geldiği günden beri eleştirilen , hiç bir zaman memnun edemeyen , verilen parayı hak etmediği düşünülen adam .. Dün gece belki de izlediğim en hüzünlü futbol sahnesiydi..Son haftalarda kendisine aşırı yüklenilen Güiza takımı 2-0'dan 3-2 yenildiği bir maçta 70. dakikada oyundan alınıyor .. Buraya kadar her şey normal.. Ama ilginç olanı ise taraftar aldırıyor Güiza'yı oyundan.. Yoğun tezahüratlardan sonra Semih oyuna giriyor ve Güiza ıslıklar eşliğinde oyundan çıkıyor.. Yüzünden belli adamın elinden gelen bir şey yok.. O da istemez bunları yaşamak.. Arkadan kaptan geliyor durumun ciddiyetini anlamış , hafta içi Fransa deplasmanında belkide en çok onu fıtık etmişti ama yinede yapıyor babalığını .. Ama artık Güiza resmen yıkılmıştı .. Oturdu kulübeye ve belkide bir futbolcu için en zor anları yaşadı resimde de görüldüğü üzere.. Bu ilişki bence koptu o gece sene sonunda olması gereken olucak ve yollar ayrılacak.. Ama sorun bitmeyecek.. Yerine gelen yabancı forvet ile Semih arasında gene rekabet olacak ve o yabancı biraz formsuz olduğu zaman yine kendi çocuklarını isteyecek taraftar.. Buna çözüm yaratacak yetkililer nerede ? Görmüyorlar mı Semih Fenerbahçe'ye zarar vermeye başladı ! 2. bir Ümit Karan , Necati Ateş vakası oldu.. Ya sezon sonunda yabancı forvetler gidecek Sercan gelecek , ya da Semih gidecek Gökhan nasıl olsa bekler görevini...

Fenerbahçe'nin ve Fenerbahçelilerin artık 2-0 iken gol kaçıran forvetlerini değilde , sonradan 3 tane yiyen defanslarını ve tüm bunları izleyen teknik heyetlerini eleştirmeleri gerekiyor ..

ArenaFutbol En İyi Blog Yarışması



Blogumuzun 22 Şubat'ta başlayan http://forum.arenafutbol.org/ adresinde devam eden en iyi blog yarışmasına yaptığı başvuru kabul edilmiştir .. Sitemiz oy vermek için ilk baş siteye üye olduktan sonra direk bu linke girmeniz yeterlidir ; http://forum.arenafutbol.org/en-yi-blog-yarmas-f156/oylama-en-iyi-blog-yarimasi-oylama-bt-tarh-15-mart-t15483.htm .. 4. sırada blogumuzu göreceksiniz .. Destekleriniz için teşekkürler ..

TV'de Spor



23 Şubat Salı

19.00 Benfica – Hertha Berlin (EUROFUTBOL)
21.45 Stuttgart – Barcelona (FUTBOL SMART)
21.45 Olympiacos – Bordeaux (EUROFUTBOL)
22.00 Manchester United – West Ham (SPORMAX)


24 Şubat Çarşamba

19.30 Fiorentina – Milan (NTVSPOR)
19.30 CSKA Moscow – Sevilla (FUTBOL SMART)
21.45 Inter – Chelsea (STAR TV)


25 Şubat Perşembe

20.00 Galatasaray – Atletico Madrid (STAR TV)
20.00 Unirea – Liverpool (FUTBOL SMART)
22.05 Fenerbahçe – Lille (EURO FUTBOL)
22.05 Sporting Lisbon – Everton (FUTBOL SMART)




Special thanks to Aceto

O Fenômeno..


Ronaldo Luís Nazário de Lima..Yani ''Gerçek'' Ronaldo..Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi santraforu!

Yazı dizimizde kariyerine ilişkin yorumlar yapıcağımız buseferki isim 'dev' oyuncu Ronaldo!

Hemen yazının başında onun ismi geçtiğinde kullandığım nitelendirmeleri belirtmek istedim..

Ronaldo, Brezilya'dan çıkan her efsane gibi Rio de Janeiro'nun ara sokaklarında futbolu öğrendi ve yeteneklerini sergilemeye başladı..Klasik olarak ailesi küçük Ronaldo'nun bu sevdadan vazgeçmesini söylüyorlardı babası Portekiz'de top koşturmuş olsa da oğlunun futbolcu olmasından yana değildi..Ta ki Brezilya milli takımının efsanevi oyuncularından Jairzinho Ronaldo'nun yeteneklerini keşfedip elinden tutana kadar..Cruzeiro altyapısında top koşturmaya başladığı andan itibaren önlenemez yükselişi başladı..Fenomen olma yolunda ilk adımlarını atıyordu Ronaldo..1993 yılında A takıma yükselen genç oyuncu henüz 18 yaşında Brezilya liginde 32 maçta 34 kez fileleri havalandırınca bütün Avrupa klüpleri onu kapmak için adeta 3. Dünya Savaşı başlattı..Ronaldo, doğru kararı ülkesinin yıldızlarından Romario'nun yolunu izleyerek verdi..Romario'nun yaptığı gibi o da gol atmanın ve alışma sürecinin daha rahat olduğu lig olan Hollanda Ligi'nin yolunu tuttu..94-96 sezonlarında PSV formasıyla çıktığı 46 maçta 42 gol kaydederek Avrupa'ya çabuk ısındığını gösteriyordu Fenomen..PSV onu sadece iki sezon elinde tutabildi..Ardından dünya devi Barca yolları..Şimdi de sıra Nou Camp'ta şov yapmaya gelmişti Ronaldo için..96-97 sezonunda başta zamanında Barca teknik patonu olan Sir Bobby Charlton olmak üzere 49 maçta 47 gol atarak herkesi kendine hayran bırakmıştı..Ronaldo'nun Barca formasıyla bütün defansı geride bırakarak rahatça topu filelere gönderdiği artık Fenomen için klasikleşmiş bir gol sonrası Bobby Charlton'ın başını ellerinin arasına alarak 'O benim kariyerimde sahip olduğum en yetenekli forvet' sözü her şeyi fazlasıyla açıklıyordu zaten..

1997 yazında İtalyan devi İnter'in başına geçen Moratti'nin ilk hedefi Fenomen'e Mavi-Siyah çubuklu formayı giydirmekti..Ve başardı da..Tam 5 sene İnter'de ağları sarsan Fenomen'in hikayesi esas şimdi başlıyordu..Ronaldo İnter'e geldiği sene aldığı Fifa Yılın Oyuncusu ödülünün üst üste 2. kez sahibi olmuştu..Bunu başaran tek oyuncuda Ronaldo'ydu..İşte o yıl 98 Fransa Dünya Kupası'nın olduğu sene Fenomen'in başına gelen talihsiz sakatlık Dünya Kupası'nda sönük bir performans ve sadece 4 gol getiriyordu ona..Bu kupadaki en büyük dedikodu ise Ronaldo'nun Final maçına sakat sakat sponsoru Nike'ın baskısı ile çıkmak zorunda kaldığı söylentileriydi..

Ronaldo 1999-2000 yıllarında dizinden 2 kere çok ciddi sakatlıklar geçirdi..En dramatiği ise ilk diz sakatlığı bitti dendiği zaman 12 nisan 2000'de Lazio deplasmanında alkışlar arasında 2. yarıda oyuna girdi Ronaldo..Ve oyuna girdikten 7 dakika sonra klasik, topu bacaklarının arasında kaybeden çalımını Lazio savunması üzerinde denerken feci şekilde dizi döndü Fenomen'in..Bu sakatlık sonrası sedyeyle taşınan Ronaldo'nun yüzündeki acı ve tünelde attığı çığlık herkesin içini burkan bir an olarak geçti kayıtlara..

Ardından 20 aylık tedavi süreci..

Özel kum havuzları, Rio sahillerinde fizyoterapi, kondisyon topları..Hepsi Fenomen'in yeniden sağlığına kavuşması içindi..

Çok uzun bir süre sonra 2002'de sonuç verdi bu çalışmalar ve Ronaldo dünyada ilk kez Fifa Yılın Oyuncusu ödülünü 3. defa kazanan yegane oyuncu olarak kayıtlara geçti R.Madrid formasıyla..

Madrid'te 5 sene oynayan Ronaldo 127 maçta 83 kez ağları sarsma başarısını gösterdi..

2007 yılında bir başka İtalyan devine transfer olan Ronaldo şimdilerde Corinthians kulübünde ülkesinde top koşturuyor..

Her oyuncunun en parlak dönemini ele aldığımız zaman Ronaldo'nun bütün rakiplerinden daima 1 adım önde olduğu açıkça görülüyor..Ronaldo futbolun en büyük Organizasyonu olan Dünya Kupaları tarihinin 15 golle en golcü oyuncusu halen..4 farklı büyük ligde gol kralı olan ve Fifa Yılın Oyuncusu ödülünü 3 kere kazana Ronaldo'ya Fenomen lakabı tam da oturuyor..

Naçizane kalemimizle kafanızda canlandırmaya çalıştığımız Ronaldo'nun hikayesini bir de bu güzel videoyla görselliğe kavuşturabilirsiniz..

Stand up for the Champions..!



P.

Haftanın Panoraması -6-

Hafta içi Avrupa Kupaları'nda İngilizlerin göğsünü kabartan iki takım Mersyside'da karşılaştılar..Everton'ın, Man.U'yu konuk ettiği maçta Maviler maçtan 3-1'lik net bir galibiyetle ayrıldı..İlk dakikalarda Bulgar golcü Dimitar Berbatov'la golü bulan Kırmızı Şeytanlar sonraki dakikalarda Everton'ın baskılı oyununa dayanamayıp kalesinde 3 gol birden gördü..Galatasaray'ın şuan ki rakibi Atletico Barca'yı kendi sahasında mağlup ederek büyük sükse yapmıştı..Everton'da Galatasaray'ın muhtemel rakibi ve Man.U gibi bir devi yendiler sahalarında..Nasıl bir mesaj veriyorsa artık bu ironi bizlere..?

Almanya Ligi BundesLiga'da da en çok ilgi gören maç Köln-Stuttgart maçıydı ve Stuttgart'ın hafta içi Barca ile olan maçından dolayı bu maça çok asılmayacağını düşünenler Stuttgart'ın 4 golü Cacau'dan olmakla beraber 5 golünün ağızları açık izledi..Stuttgart'a aynı tarifeyi haftaiçi Barca'da uygulayabilir..

İnter ve hakemler..Az yükselen 'İnter'in önünü kesmeye çalışıyorlar' sözü İtalya'da bu maçtan sonra bir hayli arttı..Sampdoria maçında İnter aleyhine henüz 35. dakikada çıkan 2 kırmızı kart İnter Camiasını çıldırttı..Buna karşın İnter, Sampdoria gibi güçlü bir ekip sayesinde bir puanı kurtardı..Bu maçtan sonra yapılan yorumlar neticesinde İtalya Futbol Federasyonu Mourinho başta olmak üzere ceza yağdırdı..Mourinho'nun bundan sonraki yorumlarını merakla bekliyoruz..

Roma'yı tutana aşkolsun..Roma, Claduio Ranieri önderliinde galibiyet serisini sürdürüyor ve İnter'e bir hayli yaklaştılar..Buhafta da Catania'yı geçen başkent ekibinin ismi anketlerde şampiyonluk için sık sık geçmeye başladı..Bakalım ilerki haftalarda puan tablosunda ne gibi değişiklikler bizi bekliyor..

Madrid şov yaptı..Haftaiçi Lyon'da şanssızlığını kıramayan Real Madrid hıncını Villareal'den çıkardı..Villareal ağlarına tam 6 gol gönderen eflatun-beyazlılar, Barca'yı takibini kayıpsız sürdürdü..Villareal'in iki Uefa mücadelesi arasında bu maçı oynamış olmasıda onların şanssızlığı olsa gerek..

Haftanın büyük sürprizi ise Kadıköy'de yaşandı..Süper Lig'te Fenerbahçe ile Bursaspor'u karşı karşıya getiren mücadelede Fenerbahça liderlik koltuğunu bir an önce devralmak istediğini gösterircesine henüz 25. dakikada 2-0 öne fırladı ancak devamı kupa maçına benzemedi..Bursaspor önce farkı 1'e indirdi ardından 85. dakikada Bilica'nın yaptığı tehlikeli hareket sonucu çift vuruşu Ozan İpek ağlara gönderdi ve Saraçoğlu'nda soğuk rüzgarlar esti..Bununla da kalmadı timsahlar..Ders niteliğinde bi kontrayla Fenerbahçe'yi avladı Bursa ve 3.lük koltuğuna oturdu..Gazetelerdeki manşetler ise..Fener'e 'sağlam' tokat!


Haftanın takımı: Bursaspor
Haftanın oyuncusu: Cacau
Haftanın maçı: Real Madrid-Villareal


P.