19 Mart 2010 Cuma

ŞL Çeyrek & Yarı Final Eşleşmeleri


Bugün 6 farklı ülkeden 8 takımın katılımıyla gerçekleşti çeyrek final eşleşmeleri . Son yıllarda ki İngiliz bolluğu bu sene sadece 2 takımla sınırlı kaldı fakat diğer 2 takımlı temsilci ise Madrid , Barca ile İspanya'nın aksine Lyon ve Bordeaux oldu . Ki zaten onlarda birbiriyle eşleşti .

Eşleşmelere baktığımızda 2 Fransız takımının mücadelesi sürprize açık . Lyon şu an da ligde 5. , Bordeaux ise lider durumda . Fakat maçlar oynanana kadar tablo tam tersine de dönebilir çünkü puanlar çok yakın . Bordeaux gruplarda en çok puanı toplayan takım olarak geldi 2. tura. Olympiacos'u 2 maçta da yenerek geldiler Lyon'un karşısına. ŞL'de 7 maçtır galip geliyorlar..Öbür tarafta ise önce çeyrek finalin gediklilerinden Liverpool'u sonra da senenin en büyük sürprizini yaparak 2. los galacticos'u eleyip geldiler. Avrupa tecrübesi mi ağır basacak yoksa form mu görücez bu mücadelede. Benim tahminim tecrübe ağır basar ...

Diğer eşleşmede ise bir rövanş var '99 finalini trajedik şekilde kaybeden Bayern yıllar sonra çıktığı bu arenada son senelerin finalistini çekti . Her ne kadar ligde liderliği tekrar ele geçirmiş olsalar da Avrupa'da aynı tempoyu tutturamadılar ite kaka ilerlemeleri buraya kadar devam edecek gibi . Gönül isterdi ki Fiorentina çıkıp renklendirseydi biraz ama Robben engel oldu .. Sonuç olarak bu eşleşmede de tartışmasız favori Manchester United ..

Arsenal - Barcelona eşleşmesi ise 05/06'nın bir rövanşı. Fransa'da oynanan finali Barca 2-1 ile almıştı. Bu senede durumlar pek farklı değil . Wenger'in gençleri bir makine gibi işleyen Barcelona karşısında duramaz , içeride dışarıda Barca galibiyetiyle tamamlanmasını bekliyorum ..

Son eşleşme ise İnter açısından nispeten kolay gözükse de çok zorlu geçecek bir eşleşme . CSKA gerçekten iyi futbol oynuyor , evlerinde ki zemin ve kendilerinin alışık olduğu hava avantajını iyi kullanıyorlar . Fakat Mourinho'da İnter'de mükemmel bir sistem kurdu bu sene defansta Lucio ve Samuel ikilisinin formu şu an çok üst düzeyde , Sneijder tam bir maestro gibi takımını yönetmekte ve ileride de tipik deplasman golcüsü Eto'o ile bu sene Barca'yı eleyebilecek tek takımlar nazarımda . İki beraberlik bile çıkabilir maçlardan fakat tur atlayan İnter olacaktır ..

Tahminlerimize göre yarı final eşleşmeleri ;

Lyon - ManU
Barcelona - İnter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder