16 Mart 2010 Salı

Haftanın Panoraması -8-



Bu haftaya 'Merhaba' derken Rusya Ligi'de bize 'Hoşgeldiniz' dedi ve ilk hafta maçları oynandı Rusya Ligi'nde..Heyecanın yüksek olduğu soğuk ülke de artık merceğimiz altında..Rus medyasına göre de favori son şampiyon Rubin Kazan..

İnter'in Serie A' da diğer rakipleriyle arasındaki puan farkını bu günler için yaptığı belli oluyor..Nitekim Mavi-Siyahlar Şampiyonlar Ligi müsabakalrı öncesi bir kaç puan bırakıyorlar rakiplerine..Bu haftada onları bozguna uğratan Catania oldu..Puan mücadelesi veren aç takımlardan Catania gözüne kestirdiği İnter'i 3 golle uğurladı..Ben bunu şahsen düşüş olarak değerlendirmiyorum..Oynadığı futbola bakılırsa Milan, İnter'in elinden şampiyonluğu alabilecek gibi durmuyor..

Robben'in inanılmaz formu Dünya Kupası yaklaşırken parmak ısırtıyor adeta..Haftaiçi Fiorentina karşısında Münih'i ipten alan Hollandalı haftasonu da lig yarışını kurtarıyım dedi..Freiburg karşısında 75. dakikaya kadar yenik oynayan Bayern maçtan 3 puanı Robben'le aldı veya Robben 3 puan verdi mi desek?!

Juventus..Juventus..Juventus..Bu takım ne yapıyor sene başından beri kimsenin içinden çıkamadığı bir soru..Artık sorunun teknik direktörlerde olamayacağı kanısına vardım çünkü bu takımın başında dünyanın en kötü teknik direktörü olsa 10. dakikaya 3-0 üstünlükle giren ve taraftarını mest edip coşan bir takımı Siena gibi bir ekip karşısında 3-3'lük beraberliğe mahkum edemez..Akıl almaz iş değil..Juventus'un bu ayıbı yüzünden de Del Piero'nun kariyerinin 300 ve 301. gollerini atması gölgelendi diyebiliriz..Roma'nın da aynı skorla puan kaybetmesi Torino ekibinin tek tesellisi..

İspanya La Liga..Sene başında izlenmesi en zevkli olucak olan lig demiştik..Yanılmışız..Az söylemişiz..Gelmiş Geçmiş en zevkli mücadelelerini izleyeceğiniz lig demeliymişiz..Real Madrid ve Barcelona her hafta bize öyle bir gol ziyafeti veriyor ki gerçekten pazartesi sabahı insan kendini futbola doymuş hissediyor..Haftaiçi oynanacak olan Devler Ligi müsabakalarıda cilası oluyor diyelim..

Bu hafta Arjantinliler birbirlerine nazire yaptı adeta..Önce Messi 'kendi çöplüğünde' hat-trick'ini yaptı sahneden çekildi, ayaklarını uzattı Higuain'i izledi..Higuain gösterisini yaptı hat-trick'ini sergiledi Messi'ye o da çekildi sahneden..Bakalım haftaya hangi şova tanıklık edicez..Ve bu şölen ne kadar devam edicek..

Haftanın Oyuncusu: Messi-Higuain
Haftanın Maçı: Genoa-Cagliari
Haftanın Takımı: Siena

P.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder