15 Şubat 2010 Pazartesi

Haftanın Panoraması -5-


Bu haftaki panoramamıza Hollandalı golcü Ruud V.Nistelrooy'la başlıyoruz..Dizindeki ciddi sakatlık sebebiyle satılık listesine koyulan golcüyü Alman ekolünün köklü klüplerinden Hamburg kapmıştı..Bu hafta lig mücadelesinde Hamburg'un Stuttgart ile deplasmanda oynadığı zorlu mücadelenin 65. dakikasında Mladen Pteric'in yerine oyuna giren 'Uçan Hollandalı' 75 ve 77. dakikalarda 2 gol atarak takımını galibiyete taşıdı..İngiltere Premier ve İspanya La Liga'dan sonra Bundesliga'ya da merhaba diyen Hollandalı golcünün ileriki haftalarda nasıl bir grafik çizeceği merak konusu..


Bu hafta içi Fenerbahçe'nin rakibi olucak olan Lille Ligue 1' de serisine devam ediyor..Sahasında zayıf ekiplerden Boulogne'yi ağırlayan Lille 3 gollük net bir galibiyet aldı..Fransa ligi ülkemizde çok rehabet gören bir lig olmadığından ortalama bir futbol seyircisi için Lille çok korkutucu bi ekip değildir ancak sıkı takipçiler Lille'in bu sene özellikle Gervinho ve Obriniak'la rakipleri karşısında çok sert bir görüntü çizerek diş geçirilmesi zor bir ekip olduğunu görüyor..Bakalım hafta içi oynanacak maç ne gibi sonuçlar doğuracak?

Fiorentina'da gözle görülür net bir düşüş var..Son 3 maçtır kaybeden Mor Menekşelerde bu performans zorlu fikstüre bağlanıyor..Hafta içi de Bayern Münich'le Şampiyonlar Ligi mücadelesi verecek olan Fiorentina için hem lig hem Şampiyonlar Ligi şuan için ağır gelmiş gibi gözüküyor..Ne dersiniz?..

Alberto Zaccheroni Juve'nin başında ilk galibiyetini aldı bu hafta..Torino'da Genoa'yı ağırlayan Juventus çok çekişmeli ve seyir zevki yüksek olan mücadeleyi seyircisi önünde 3-2 kazanmayı bildi..Tabii ki Alessandro Del Piero'nun önderliğinde..Hafta içi ayrıca ele alacağız zaten bu isimi ama şimdilik bu yazımızda haftanın oyuncusu seçerek yetinelim..

Süper Lig'de bu hafta lider değişti..Defalarca liderliği ele geçirme şansını talihsiz şekillerde harcayan Galatasaray, maç oynamadan 3 puanla kapattığı haftada liderlik koltuğunu ele geçirerek haftayı en karlı kapayan takım oldu..Eski lider Fenerbahçe Manisa'da 7 dakikalık uzatmada bulduğu golle 1 puanı sevinçle aldı ve son 3 maçtır galip gelememe serisini başarıyla sürdürdü..

Haftanın zevkli maçlarından biri de Galatasaray'ın perşembe günü saat 22.05'te ayak basacağı Vicente Calderon'da oynandı..Atl.Madrid, Barca'yı ağırladı..Forlan ve Simao'nun gollerine Zlatan İbrahimovic 1 golle karşılık verince La Liga'da şampiyonluk yarışına renk gelmiş oldu..Barca 55 puanla liderliğini korurken Real Madrid 53 puana ulaştı ve nefesini Katalanlar'ın ensesinde hissettirmeye başladı..

Hafta içi Avrupa kupalarında çok zevkli mücadeleler izleyebileceğiz..Özellikle Man.U-Milan, Lyon-R.Madrid, İnter-Chelsea eşleşmeleri çok heyecan verici mücadelelere sahne olacaktır..Ayrıca bu sene değişen Şampiyonlar Ligi yayın şekli uygulamasından ötürü Michel Platini'ye teşekkürlerimi sunuyorum..Yeni uygulama sayesinde artık Devler Ligi mücadelerlini 2 hafta boyunca izleyebileceğiz, eskiden bir haftada bütün ilk tur mücadelelerini oynatan UEFA artık bunları 2 haftalık bloglara yaydı ve çok doğru bir iş yaptığına inanıyorum..

Temsilcilerimizden Galatasaray, Atl.Madrid deplasmanına çıkacak..Aslanlarımıza başarı dileklerimizi gönderiyoruz ve çok iyi bir sonuçla İstanbul'a döneceğine inanıyoruz..Fenerbahçe de Fransa liginin güçlü ekiplerinden, santraforlarıyla herkesin korkulu rüyası olan Lille'le oynayacak hem de Fransa'da..



Haftanın Takımı : Atl. Madrid
Haftanın Adamı : Del Piero
Haftanın Maçı : Juventus - Genoa

P.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder