17 Şubat 2010 Çarşamba

Guus Hiddink..

Federasyon beklenilen hamleyi yaptı ve dünya çapında teknik direktörü getirdi sonunda ülkemize .. Geçen sene Abramovich'in Chelsea'de kalması için aylarca dil döktüğü , şampiyon Barça'ya son dakika golü ile elenen ve bu sene de bir çok Avrupa devinin peşinde koştuğu Hollandalı teknik adam Guus Hiddink ile anlaşmaya vardığını açıkladı .. Çoğu kişi gibi bana göre de Milli Takımlar seviyesinde getirilebilecek en doğru isim Hiddink ..

1984'te yardımcı olarak göreve geldiği PSV'de parladı Hollandalı.. O dönemde PSV'de Gerets ve Koeman önderliğinde 3 Lig şampiyonluğu , 2 Lig Kupası ve 1 UEFA Kupası kaldırdılar .. 1987/1988 sezonunda tüm kulvarda kupaları kaldırırken sezonda sadece tek bir yenilgi aldılar.. O da UEFA Kupasın'da Galatasaray deplasmanıydı..Finalde Benfica'yı penaltılarla 6-5 geçerken Benfica'nın penaltısını Miguel Veloso'nun babası Antonio Veloso kaçırmıştı..Başarılarla dolu PSV kariyerinden sonra ülkemize geldi Hiddink.. 90/91 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırdı başarısız sayılabilecek bir sezonun ortasında Aydınspor mağlubiyetinden sonra yaka paça kovuldu takımdan..Ardından Valencia ve Hollanda tecrübelerini yaşadı.. 88 Dünya Kupasın'da yarı finalde Brezilya'ya elendikten sonra Real Madrid'in başına getirildi .. Burada sadece kıtalararası şampiyonluğu kazandıktan sonra 1 senede Betis'te geçirdi tecrübeli teknik adam.. Bu dönemden sonra kariyeri zirve yapan Hollandalı Güney Kore , PSV , Avustralya , Rusya , Chelsea ve Türkiye'de buldu kendini .. Zirve dönemine çıkmasını sağlayan takımlar ise genel olarak belirli bir potansiyele sahip 2. sınıf ülkeler , BOSMAN'dan sonra belini doğrultamayan eski sevgili PSV ve bir türlü istediği kupayı alamayan Chelsea..

Peki futbolumuz 2 sene içerisinde nasıl bu noktaya geldi .. Hiç bir somut başarı yokken ülkeye gelen isimler şaşırtıcı .. Bunda herkesin çok eleştirdiği Digiturk'un payı çok büyük .. Önce Rijkaard ve Neeskens geldi .. Elano , Keita devam etti .. Ardından Ankaragücü transfer atağı başlattı .. Her ne kadar çoğu yaşlı futbolcu olsa da sonuçta ülkede artık az çok Katar kadar para olduğu biliniyor .. Bu nimeti değerlendirmenin en iyi yolu da bu tarz teknik adamlarla yeniden doğuşu sağlamak .. Türk halkı meraklanmasın bilmem kaç emekli maaşı bilmem kaç doktor maaşı eden Hiddink'in maaşı artık vergilerinizden değil yayın ihalesinden gelen gelir ile ödenecek..

Umuyorum ki medyamız Hiddink'i ilk macerasında ki gibi yalnız bırakmaz ve kendini kanıtlamış bu adama biraz sahip çıkar.. 2012'den sonra 2014'ü de Hiddink ile görmek inanılmaz bir duygu olacaktır Türk halkı için .. Medyanın yanı sıra Türk teknik adam isteyen futbolcularımızında Hiddink'ten çok şey kapmaları lazım artık .. Yavaş yavaş Avrupa'ya açılma dönemi başlıyor Türk gençlerinin de ..

Benim özel olarak kafama takılan konu ise Hiddink'in Chelsea'de sergilediği defansif oyunu bizde de tercih edip etmemesi .. Acaba bizim çok konuşulan defans bloğuna da defansif futbolu öğretebilecek mi ? Eğer artık Hiddink bile öğretemezse umudu kesmeliyiz .. Şayet tersi olur da biraz adam olursa bizimkiler bu iş en çok Galatasaray'a yarar .. 88'de ki yardımcılarına bir kıyak yapmayı çok görmez heralde Hiddink ... Ve artık gönül rahatlığıyla söylemek istiyorum ki ' şeker ' gibi kura ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder