23 Şubat 2010 Salı

Haftanın Panoraması -6-

Hafta içi Avrupa Kupaları'nda İngilizlerin göğsünü kabartan iki takım Mersyside'da karşılaştılar..Everton'ın, Man.U'yu konuk ettiği maçta Maviler maçtan 3-1'lik net bir galibiyetle ayrıldı..İlk dakikalarda Bulgar golcü Dimitar Berbatov'la golü bulan Kırmızı Şeytanlar sonraki dakikalarda Everton'ın baskılı oyununa dayanamayıp kalesinde 3 gol birden gördü..Galatasaray'ın şuan ki rakibi Atletico Barca'yı kendi sahasında mağlup ederek büyük sükse yapmıştı..Everton'da Galatasaray'ın muhtemel rakibi ve Man.U gibi bir devi yendiler sahalarında..Nasıl bir mesaj veriyorsa artık bu ironi bizlere..?

Almanya Ligi BundesLiga'da da en çok ilgi gören maç Köln-Stuttgart maçıydı ve Stuttgart'ın hafta içi Barca ile olan maçından dolayı bu maça çok asılmayacağını düşünenler Stuttgart'ın 4 golü Cacau'dan olmakla beraber 5 golünün ağızları açık izledi..Stuttgart'a aynı tarifeyi haftaiçi Barca'da uygulayabilir..

İnter ve hakemler..Az yükselen 'İnter'in önünü kesmeye çalışıyorlar' sözü İtalya'da bu maçtan sonra bir hayli arttı..Sampdoria maçında İnter aleyhine henüz 35. dakikada çıkan 2 kırmızı kart İnter Camiasını çıldırttı..Buna karşın İnter, Sampdoria gibi güçlü bir ekip sayesinde bir puanı kurtardı..Bu maçtan sonra yapılan yorumlar neticesinde İtalya Futbol Federasyonu Mourinho başta olmak üzere ceza yağdırdı..Mourinho'nun bundan sonraki yorumlarını merakla bekliyoruz..

Roma'yı tutana aşkolsun..Roma, Claduio Ranieri önderliinde galibiyet serisini sürdürüyor ve İnter'e bir hayli yaklaştılar..Buhafta da Catania'yı geçen başkent ekibinin ismi anketlerde şampiyonluk için sık sık geçmeye başladı..Bakalım ilerki haftalarda puan tablosunda ne gibi değişiklikler bizi bekliyor..

Madrid şov yaptı..Haftaiçi Lyon'da şanssızlığını kıramayan Real Madrid hıncını Villareal'den çıkardı..Villareal ağlarına tam 6 gol gönderen eflatun-beyazlılar, Barca'yı takibini kayıpsız sürdürdü..Villareal'in iki Uefa mücadelesi arasında bu maçı oynamış olmasıda onların şanssızlığı olsa gerek..

Haftanın büyük sürprizi ise Kadıköy'de yaşandı..Süper Lig'te Fenerbahçe ile Bursaspor'u karşı karşıya getiren mücadelede Fenerbahça liderlik koltuğunu bir an önce devralmak istediğini gösterircesine henüz 25. dakikada 2-0 öne fırladı ancak devamı kupa maçına benzemedi..Bursaspor önce farkı 1'e indirdi ardından 85. dakikada Bilica'nın yaptığı tehlikeli hareket sonucu çift vuruşu Ozan İpek ağlara gönderdi ve Saraçoğlu'nda soğuk rüzgarlar esti..Bununla da kalmadı timsahlar..Ders niteliğinde bi kontrayla Fenerbahçe'yi avladı Bursa ve 3.lük koltuğuna oturdu..Gazetelerdeki manşetler ise..Fener'e 'sağlam' tokat!


Haftanın takımı: Bursaspor
Haftanın oyuncusu: Cacau
Haftanın maçı: Real Madrid-Villareal


P.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder